PRZENIESIENIE POMIESZCZEŃ ADMINISTRACYJNYCH
- Szczegóły
Szanowni Państwo, nieniejszym informuję, że od dzisiaj ( 17 października 2022) wszystkie pomieszczenia administracyjne szkoły zostały przeniesione w nowe miejsce - dawne mieszkanie w przybudówce po prawej stronie budynku.
Tutaj znajduje się sekretariat, gabinet wicedyrektora oraz gabinet dyrektora.
Do nowych pomieszczeń sekretariatu sa dwa wejścia - jedno dla rodziców i petentów - wejście z zewnątrz, oraz drugie - dla dzieci i nauczycieli - w świetlicy szkolnej.
Apeluję do Państwa o korzystanie z wejścia zewnętrznego.
Zapraszamy:-)
Z wyrazami szacunku Izabela Sańko
JADŁOSPIS 10-13 PAŹDZIERNIKA 2022
- Szczegóły
10.10.2022 – 14.10.2022
PONIEDZIAŁEK
rosół z makaronem
i mięsem drobiowym
pieczywo pszenne, owoc
alergeny: 1, 3, 9
wartość energetyczna posiłku 604 kcal
składniki i alergeny: mięso drobiowe mieszane, marchew, pietruszka , seler, por, pieczona cebula, makaron (jajka, mąka), natka pietruszki, lubczyk, pieczywo pszenne (gluten)
WTOREK
gulasz wieprzowy duszony w sosie z ziołami prowansalskimi
kasza jęczmienna
surówka z czerwonej kapusty
woda z cytryną , owoc
alergeny: 1
wartość energetyczna posiłku 624 kcal
składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, karkówka wieprzowa, cebula, czosnek naturalny, zioła prowansalskie, olej rzepakowy mąka pszenna, kasza jęczmienna, kapusta czerwona, por, olej słonecznikowy
ŚRODA
zupa grochowa z kiełbasą
pieczywo pszenne, owoc
alergeny: 1, 9
wartość energetyczna posiłku 614 kcal
składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, groch, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler,, cebula, kiełbasa śląska, sól, pieprz,ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, majeranek, pieczywo (gluten)
CZWARTEK
gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
gotowane ziemniaczki
woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 3
wartość energetyczna posiłku 631 kcal
składniki i alergeny: szynka wieprzowa mielona, łopatka wieprzowa mielona, ryż, kapusta biała, jajka, przecier pomidorowy, passata pomidorowa, mąka pszenna, ziemniaki
PIĄTEK
DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ
RACHUNEK BANKOWY DO WPŁAT ZA OBIADY : 61 1090 1551 0000 0001 1325 4072
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!
JADŁOSPIS 3-7 PAŹDZIERNIKA 2022
- Szczegóły
03.10.2022 – 07.10.2022
PONIEDZIAŁEK
schab w sosie
marchewkowo porowym
ryż
woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 7
wartość energetyczna posiłku 622 kcal
składniki i alergeny: schab wieprzowy bez kości, cebula, marchew, por, mąka pszenna, śmietana, olej rzepakowy, ryż
WTOREK
zupa krupnik z mięsem wieprzowym
pieczywo pszenne, owoc
alergeny: 1, 7, 9
wartość energetyczna posiłku 614 kcal
składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, kasza jęczmienna, sól, pieprz, pieczywo pszenne (gluten)
ŚRODA
pierogi z farszem mięsnym
okraszone smażoną cebulką
salatka szwedzka
woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 3, 10
wartość energetyczna posiłku 607 kcal
składniki i alergeny: mąka, jajka, mięso wieprzowe, cebula sól, pieprz, masło, olej rzepakowy, gorczyca
CZWARTEK
zupa z czerwonej soczewicy
z kiełbasą podwawelską
pieczywo pszenne, owoc
alergeny: 1, 9
wartość energetyczna posiłku 614 kcal
składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, czerwona soczewica , przecier pomidorowy, cebula, czosnek. pieczywo pszenne (gluten)
PIĄTEK
paluszki rybne
ziemniaki
surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, porem i marchewką
woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 3, 4,
wartość energetyczna posiłku 682 kcal
składniki i alergeny: paluszki rybne, (filet mintaja, mąka, jajko, bułka tarta) ziemniaki, kapusta kiszona, por, jabłko, marchew, olej słonecznikowy
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!
LUBUSKIE TALENTY - PROGRAM STYPENDIALNY
- Szczegóły
Ogłoszenie dotyczące terminu naboru wniosków w roku szkolnym 2022/2023
Szanowni Państwo,
z przyjemnością informujemy, że Zarząd Województwa Lubuskiego Uchwałą nr 289/3983/22z dnia 27 września 2022 roku wyznaczył termin naboru wniosków o przyznanie stypendium w ramach projektu Lubuskie Talenty – Program Stypendialny oraz zatwierdził wzory dokumentów niezbędnych do jego realizacji.
Termin naboru został ustalony na okres od 3 października do 14 października 2022 r.
Uczniowie zainteresowani otrzymaniem stypendium, spełniający kryteria określone w Regulaminie przyznawania stypendiów Lubuskie Talenty – Program Stypendialny, powinni złożyć wnioski w dwóch wersjach o tej samej, spójnej sumie kontrolnej:
1) w wersji elektronicznej poprzez Generator wniosków dostępny na stronie internetowej, https://lubuskie.wypelnij-wniosek.pl/
2) w wersji papierowej wraz z załącznikami wygenerowanymi z Generatora wniosków i pozostałymi dokumentami
Wersje papierowe wniosków o przyznanie stypendium należy złożyć w terminie do 7 dni od dnia zakończenia naboru (tj. do dnia 21 października 2022 r.) na jeden z poniżej podanych adresów:
- Kancelaria Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze,
ul. Podgórna 7, 65-057 Zielona Góra; - Biuro Zamiejscowe Urzędu Marszałkowskiego w Gorzowie Wlkp., ul. Ignacego Mościckiego 6, 66-400 Gorzów Wielkopolski;
Kryteria niezbędne do spełnienia, aby uzyskać stypendium to:
a) uczęszczanie do szkoły podstawowej lub liceum ogólnokształcącego (publicznego lub niepublicznego o uprawnieniach szkoły publicznej) na terenie województwa lubuskiego;
b) uzyskanie z 3 przedmiotów kierunkowych na zakończenie poprzedniego roku szkolnego (tj. 2021/2022) średniej ocen na poziomie co najmniej 5,67;
c) uzyskanie na zakończenie poprzedniego roku szkolnego (tj. 2021/2022) średniej ocen ze wszystkich przedmiotów na poziomie co najmniej 5,50;
d) niepobieranie innego stypendium na cele edukacyjne, finansowanego lub współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej oraz stypendium Marszałka Województwa Lubuskiego z przedmiotów matematyczno – przyrodniczych, ICT, języków obcych na mocy uchwały XX/290/20 Sejmiku Województwa Lubuskiego z dnia 24 sierpnia 2020 roku w sprawie udzielania stypendiów naukowych twórczych i artystycznych dla uczniów z terenu Województwa Lubuskiego.
Uwaga! Stypendium może uzyskać jedynie osoba, która bezwarunkowo spełnia wszystkie kryteria wskazane powyżej. Zakłada się przyznanie stypendium dla 263 uczniów (108 dla szkół podstawowych oraz 155 dla uczniów liceów ogólnokształcących). Listy rankingowe, po zatwierdzeniu przez Zarząd Województwa Lubuskiego zostaną opublikowane w Biuletynie Informacji Publicznej Województwa Lubuskiego.
Dodatkowe punkty można uzyskać, spełniając co najmniej jedno z kryteriów dodatkowych:
a) zdobycie w okresie dwóch lat szkolnych poprzedzających rok szkolny 2022/2023, tytułu laureata i/lub finalisty konkursu z przedmiotów kierunkowymi;
b) posiadanie przez ucznia ubiegającego/ą się o stypendium aktualnego orzeczenia
o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności;
c) status rodziny wielodzietnej ucznia ubiegającego się o stypendium.
Stypendia są przyznawane na okres trwania zajęć dydaktyczno-wychowawczych w szkole w roku szkolnym 2022/2023. Uczniowie zakwalifikowani do udziału w projekcie, przez cały okres pobierania stypendium (tj. od września 2022 r. do czerwca 2023 r.) podlegają opiece dydaktycznej sprawowanej przez nauczycieli lub pedagogów szkolnych, zatrudnionych w ich szkołach. Zgodnie z postanowieniami obecnie obowiązującego Regulaminu przyznawania stypendiów, jeden opiekun może objąć opieką dydaktyczną nie więcej niż siedmiu uczniów.
Prosimy wszystkich o szczegółowe zapoznanie się z Regulaminem oraz pozostałą dokumentacją projektową.
Wszystkie informację dostępne są na stronie www.lubuskie.pl
w zakładce à Dla mieszkańców à Stypendia Marszałka à Lubuskie Talenty
lub pod numerem telefonu: 609 905 002 oraz 693 406 789
JADŁOSPIS 19-23 WRZEŚNIA
- Szczegóły
19.09.2022 – 23.09.2022
PONIEDZIAŁEK
spaghetti z mięsem mielonym
wieprzowo-wołowym w sosie bolońskim, makaron
woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 3,
wartość energetyczna posiłku 654 kcal
składniki i alergeny: makaron (mąka, jajka), mięso mielone wieprzowo – wołowe, cebula, czosnek, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka czerwona słodka, bazylia, oregano
WTOREK
zupa ogórkowa z dodatkiem śmietany
i kawałkami mięsa wieprzowego
pieczywo pszenne, owoc
alergeny: 1, 7, 9
wartość energetyczna posiłku 611 kcal
składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por zielony, ogórki kiszone, koper, śmietana, pieczywo pszenne (gluten)
ŚRODA
kluski śląskie z faszem mięsnym
kapusta zasmażana
woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 3, 7
wartość energetyczna posiłku 627 kcal
składniki i alergeny: ziemniaki, mąka, jajko, mięso wieprzowe,
kapusta biała, cebula, masło
CZWARTEK
zupa grochowa z kiełbasą śląską
pieczywo pszenne, owoc
alergeny: 1, 9
wartość energetyczna posiłku 614 kcal
składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, groch, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler,, kiełbasa śląska, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, majeranek, pieczywo (gluten)
PIĄTEK
kotlet rybny
ziemniaki
surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, porem i marchewką
woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 3, 4,
wartość energetyczna posiłku 638 kcal
składniki i alergeny: kotlet rybny w panierce , olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kiszona, por, jabłko, marchew, sok z cytryny, olej słonecznikowy
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!
JADŁOSPIS 12-16 WRZEŚNIA 2022
- Szczegóły
12.09.2022 – 16.09.2022
PONIEDZIAŁEK
rosół z makaronem
i mięsem drobiowym
pieczywo pszenne, owoc
alergeny: 1, 3, 9
wartość energetyczna posiłku 604 kcal
składniki i alergeny: mięso drobiowe mieszane, marchew, pietruszka, seler, por, pieczona cebula, makaron (jajka, mąka), pietruszka zielona, pieczywo pszenne (gluten)
WTOREK
gulasz wieprzowy duszony w sosie z ziołami prowansalskimi
kasza jęczmienna
surówka wielowarzywna
woda z cytryną , owoc
alergeny: 1
wartość energetyczna posiłku 624 kcal
składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, karkówka wieprzowa, cebula, czosnek naturalny, zioła prowansalskie, olej rzepakowy mąka pszenna, kasza jęczmienna, kapusta biała, groszek zielony, kukurydza słodka, marchew, jabłko, por, olej słonecznikowy
ŚRODA
barszcz czerwony z warzywami
i kiełbasą podwawelską
pieczywo pszenne, owoc
alergeny: 1, 9
wartość energetyczna posiłku 608 kcal
składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, buraczki czerwone, ziemniaki, marchew, pieruszka, seler, kiełbasa podwawelska, czosnek naturalny, pieczywo pszenne (gluten)
CZWARTEK
gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
gotowane ziemniaczki
woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 3
wartość energetyczna posiłku 631 kcal
składniki i alergeny: szynka wieprzowa mielona, łopatka wieprzowa mielona, ryż, kapusta biała, jajka, przecier pomidorowy, passata pomidorowa, mąka pszenna, ziemniaki
PIĄTEK
pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym
okraszone smażoną cebulką
salatka szwedzka ,woda z cytryną, owoc
alergeny: 1, 3, 7, 10
wartość energetyczna posiłku 628 kcal
składniki i alergeny: mąka, jajka, ziemniaki, twaróg, cebulka,olej rzepakowy, sól, pieprz, salatka szwdzka (gorczyca)
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!