03.10.2022 – 07.10.2022

PONIEDZIAŁEK

schab w sosie

marchewkowo porowym

ryż

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 7

wartość energetyczna posiłku 622 kcal

składniki i alergeny: schab wieprzowy bez kości, cebula, marchew, por, mąka pszenna, śmietana, olej rzepakowy, ryż

WTOREK

zupa krupnik z mięsem wieprzowym

pieczywo pszenne, owoc

alergeny: 1, 7, 9

wartość energetyczna posiłku 614 kcal

składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, kasza jęczmienna,   sól, pieprz, pieczywo pszenne (gluten)

ŚRODA

pierogi z farszem mięsnym

okraszone smażoną cebulką

salatka szwedzka

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3, 10

wartość energetyczna posiłku 607 kcal

składniki i alergeny: mąka, jajka, mięso wieprzowe, cebula sól, pieprz, masło, olej rzepakowy, gorczyca

CZWARTEK

zupa z czerwonej soczewicy

z kiełbasą podwawelską

pieczywo pszenne, owoc

alergeny: 1, 9

wartość energetyczna posiłku 614 kcal

składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, czerwona soczewica , przecier pomidorowy, cebula, czosnek. pieczywo pszenne (gluten)

PIĄTEK

paluszki rybne

ziemniaki

surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, porem i marchewką

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3, 4,

wartość energetyczna posiłku 682 kcal

składniki i alergeny: paluszki rybne, (filet mintaja, mąka, jajko, bułka tarta) ziemniaki, kapusta kiszona, por, jabłko, marchew, olej słonecznikowy

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

Ogłoszenie dotyczące terminu naboru wniosków w roku szkolnym 2022/2023

Szanowni Państwo,

z przyjemnością informujemy, że Zarząd Województwa Lubuskiego Uchwałą nr 289/3983/22z dnia 27 września 2022 roku wyznaczył termin naboru wniosków o przyznanie stypendium w ramach projektu Lubuskie Talenty – Program Stypendialny oraz zatwierdził wzory dokumentów niezbędnych do jego realizacji.

Termin naboru został ustalony na okres od 3 października do 14 października 2022 r.

Uczniowie zainteresowani otrzymaniem stypendium, spełniający kryteria określone w Regulaminie przyznawania stypendiów Lubuskie Talenty – Program Stypendialny, powinni złożyć wnioski w dwóch wersjach o tej samej, spójnej sumie kontrolnej:

1) w wersji elektronicznej poprzez Generator wniosków dostępny na stronie internetowej, https://lubuskie.wypelnij-wniosek.pl/

2) w wersji papierowej wraz z załącznikami wygenerowanymi z Generatora wniosków i pozostałymi dokumentami

Wersje papierowe wniosków o przyznanie stypendium należy złożyć w terminie do 7 dni od dnia zakończenia naboru (tj. do dnia 21 października 2022 r.) na jeden z poniżej podanych adresów:

  • Kancelaria Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze,
    ul. Podgórna 7, 65-057 Zielona Góra;
  • Biuro Zamiejscowe Urzędu Marszałkowskiego w Gorzowie Wlkp., ul. Ignacego Mościckiego 6, 66-400 Gorzów Wielkopolski;

Kryteria niezbędne do spełnienia, aby uzyskać stypendium to:

a) uczęszczanie do szkoły podstawowej lub liceum ogólnokształcącego (publicznego lub niepublicznego o uprawnieniach szkoły publicznej) na terenie województwa lubuskiego;

b) uzyskanie z 3 przedmiotów kierunkowych na zakończenie poprzedniego roku szkolnego (tj. 2021/2022) średniej ocen na poziomie co najmniej 5,67;

c) uzyskanie na zakończenie poprzedniego roku szkolnego (tj. 2021/2022) średniej ocen ze wszystkich przedmiotów na poziomie co najmniej 5,50;

d)    niepobieranie innego stypendium na cele edukacyjne, finansowanego lub współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej oraz stypendium Marszałka Województwa Lubuskiego z przedmiotów matematyczno – przyrodniczych, ICT, języków obcych na mocy uchwały XX/290/20 Sejmiku Województwa Lubuskiego z dnia 24 sierpnia 2020 roku w sprawie udzielania stypendiów naukowych twórczych i artystycznych dla uczniów z terenu Województwa Lubuskiego.

Uwaga! Stypendium może uzyskać jedynie osoba, która bezwarunkowo spełnia wszystkie kryteria wskazane powyżej. Zakłada się przyznanie stypendium dla 263 uczniów (108 dla szkół podstawowych oraz 155 dla uczniów liceów ogólnokształcących). Listy rankingowe, po zatwierdzeniu przez Zarząd Województwa Lubuskiego zostaną opublikowane w Biuletynie Informacji Publicznej Województwa Lubuskiego.

Dodatkowe punkty można uzyskać, spełniając co najmniej jedno z kryteriów dodatkowych:


a) zdobycie w okresie dwóch lat szkolnych poprzedzających rok szkolny 2022/2023, tytułu laureata i/lub finalisty konkursu z przedmiotów kierunkowymi;        
b) posiadanie przez ucznia ubiegającego/ą się o stypendium aktualnego orzeczenia
o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności;                
c) status rodziny wielodzietnej ucznia ubiegającego się o stypendium.

Stypendia są przyznawane na okres trwania zajęć dydaktyczno-wychowawczych w szkole w roku szkolnym 2022/2023. Uczniowie zakwalifikowani do udziału w projekcie, przez cały okres pobierania stypendium (tj. od września 2022 r. do czerwca 2023 r.) podlegają opiece dydaktycznej sprawowanej przez nauczycieli lub pedagogów szkolnych, zatrudnionych w ich szkołach. Zgodnie z postanowieniami obecnie obowiązującego Regulaminu przyznawania stypendiów, jeden opiekun może objąć opieką dydaktyczną nie więcej niż siedmiu uczniów.

Prosimy wszystkich o szczegółowe zapoznanie się z Regulaminem oraz pozostałą dokumentacją projektową.

Wszystkie informację dostępne są na stronie www.lubuskie.pl
w zakładce
à Dla mieszkańców à Stypendia Marszałka à Lubuskie Talenty

lub pod numerem telefonu: 609 905 002 oraz 693 406 789

 
   

 

19.09.2022 – 23.09.2022

PONIEDZIAŁEK

spaghetti z mięsem mielonym

wieprzowo-wołowym w sosie bolońskim, makaron

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3,

wartość energetyczna posiłku 654 kcal

składniki i alergeny: makaron (mąka, jajka), mięso mielone wieprzowo – wołowe, cebula, czosnek, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka czerwona słodka, bazylia, oregano

WTOREK

zupa ogórkowa z dodatkiem śmietany

i kawałkami mięsa wieprzowego

pieczywo pszenne, owoc

alergeny: 1, 7, 9

wartość energetyczna posiłku 611 kcal

składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por zielony, ogórki kiszone, koper, śmietana, pieczywo pszenne (gluten)

ŚRODA

kluski śląskie z faszem mięsnym

kapusta zasmażana

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3, 7

wartość energetyczna posiłku 627 kcal

składniki i alergeny: ziemniaki, mąka, jajko, mięso wieprzowe,

kapusta biała, cebula, masło

CZWARTEK

zupa grochowa z kiełbasą śląską

pieczywo pszenne, owoc

alergeny: 1, 9

wartość energetyczna posiłku 614 kcal

składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, groch, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler,, kiełbasa śląska, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, majeranek, pieczywo (gluten)

PIĄTEK

kotlet rybny

ziemniaki

surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, porem i marchewką

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3, 4,

wartość energetyczna posiłku 638 kcal

składniki i alergeny: kotlet rybny w panierce , olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kiszona, por, jabłko, marchew, sok z cytryny, olej słonecznikowy

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

 
   

 

12.09.2022 – 16.09.2022

PONIEDZIAŁEK

rosół z makaronem

i mięsem drobiowym

pieczywo pszenne, owoc

alergeny: 1, 3, 9

wartość energetyczna posiłku 604 kcal

składniki i alergeny: mięso drobiowe mieszane, marchew, pietruszka, seler, por, pieczona cebula, makaron (jajka, mąka), pietruszka zielona, pieczywo pszenne (gluten)

WTOREK

gulasz wieprzowy duszony w sosie z ziołami prowansalskimi

kasza jęczmienna

surówka wielowarzywna

woda z cytryną , owoc

alergeny: 1

wartość energetyczna posiłku 624 kcal

składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, karkówka wieprzowa, cebula, czosnek naturalny, zioła prowansalskie, olej rzepakowy mąka pszenna, kasza jęczmienna, kapusta biała, groszek zielony, kukurydza słodka, marchew, jabłko, por, olej słonecznikowy

ŚRODA

barszcz czerwony z warzywami

i kiełbasą podwawelską

pieczywo pszenne, owoc

alergeny: 1, 9

wartość energetyczna posiłku 608 kcal

składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, buraczki czerwone, ziemniaki, marchew, pieruszka, seler, kiełbasa podwawelska, czosnek naturalny, pieczywo pszenne (gluten)

CZWARTEK

gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

gotowane ziemniaczki

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3

wartość energetyczna posiłku 631 kcal

składniki i alergeny: szynka wieprzowa mielona, łopatka wieprzowa mielona, ryż, kapusta biała, jajka, przecier pomidorowy, passata pomidorowa, mąka pszenna, ziemniaki

 

PIĄTEK

pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym

okraszone smażoną cebulką

salatka szwedzka ,woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3, 7, 10

wartość energetyczna posiłku 628 kcal

składniki i alergeny: mąka, jajka, ziemniaki, twaróg, cebulka,olej rzepakowy, sól, pieprz, salatka szwdzka (gorczyca)

ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

 
   

 

05.09.2022 – 09.09.2022

PONIEDZIAŁEK

spaghetti z mięsem mielonym

wieprzowo-wołowym w sosie bolońskim, makaron

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3,

wartość energetyczna posiłku 654 kcal

składniki i alergeny: makaron (mąka, jajka), mięso mielone wieprzowo – wołowe, cebula, czosnek, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka czerwona słodka, bazylia, oregano

WTOREK

zupa jarzynowa z

mięsem drobiowym i dodatkiem śmietany

pieczywo pszenne, owoc

alergeny: 1, 7, 9

wartość energetyczna posiłku 558 kcal

składniki i alergeny: mięso drobiowe, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, groszek zielony, por, sól, pieprz czarny, śmietana, pieczywo pszenne (gluten)

ŚRODA

schab wieprzowy duszony w sosie własnym

gotowane ziemniaki, surówka z białej kapusty z zielonym koperkiem

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1

wartość energetyczna posiłku 634 kcal

składniki i alergeny: schab wieprzowy bez kości, olej rzepakowy, cebula, czosnek, papryka słodka czerwona, papryka ostra, sól, pieprz czarny, mąka pszenna, olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta biała, koper zielony, sok z cytryny, olej słonecznikowy,

CZWARTEK

zupa żurek z gotowanym jajkiem

i kiełbasą podwawelską

pieczywo pszenne, owoc

alergeny: 1, 3, 7, 9

wartość energetyczna posiłku 584 kcal

składniki i alergeny: łopatka wieprzowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler,

kiełbasa podwawelska, jajka gotowane, mleko, sól, pieprz, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie pieczywo pszenne (gluten)

PIĄTEK

paluszki rybne, gotowane ziemniaki

surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, porem i marchewką

woda z cytryną, owoc

alergeny: 1, 3, 4,

wartość energetyczna posiłku 638 kcal

składniki i alergeny: paluszki rybne panierowane z dorsza , ziemniaki, kapusta kiszona, por, jabłko, marchew, sok z cytryny, sól, pieprz, olej słonecznikowy

ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

POSIŁEK W SZKOLE

         Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 2 im. Jana Kilińskiego w Krośnie Odrzańskim informuje, że zgodnie z  art. 106a ust. 1 ustawy Prawo Oświatowe uczniom chętnym będą w szkole udostępniane obiady jednodaniowe. Szkolna stołówka rozpocznie wydawanie obiadów od dnia 5 września 2022r.

Ze względu na zmianę zasad odpłatności za obiady, dyrektor szkoły podpisze
z rodzicami uczniów stosowną umowę, na podstawie której rozliczane będą płatności za obiady.

We wrześniu zapisy na obiady trwają do dnia 10.09.2022r. i przyjmowane będą od rodziców/opiekunów prawnych.

         Wszystkich chętnych prosimy o zgłaszanie chęci korzystania przez dzieci
z obiadów szkolnych. Zapisów można dokonywać:

- w sekretariacie szkoły,

- w świetlicy szkolnej szkolnej

         Wysokość odpłatności za posiłki zostanie ustalona w porozumieniu z organem prowadzącym i podana Państwu do wiadomości za pośrednictwem dziennika elektronicznego i strony internetowej szkoły.

 

W dniu 1 września 2022r. wszyscy Państwo otrzymają stosowne dokumenty za pośrednictwem dziennika elektronicznego.( Regulamin stołówki , wzór umowy, wzór rozwiązania umowy, wzór odwołania obiadów)

                                                                                                                                                                                              Izabela Sańko